Žestoke optužbe iz RK Gračanica: "Pojedini predstavnici RK Sloboda naš klub pokušavaju satanizirati!

Izdali saopštenje za javnost

Žestoke optužbe iz RK Gračanica: "Pojedini predstavnici RK Sloboda naš klub pokušavaju satanizirati!

E. Oštraković

U srijedu će biti odigrana derbi utakmica između RK Gračanica i RK Sloboda Tuzla, a očekuje se puna dvorana i sjajna utakmica.

Uvijek su utakmice ove dvije ekipe punile dvoranu i u Gračanici, ali i u Tuzli, a naboja na terenu nikada nije falilo.

Ovaj put, naboj je krenuo nešto ranije i to na relaciji čelnih ljudi dva kluba, a o svemu su saopštenje za javnost izdali iz RK Gračanica koje prenosimo u cjelosti:

"Budući da se na društvenim mrežama i u javnim istupima pojedinih predstavnika RK"Sloboda" Tuzla naš klub pokušava satanizirati zbog tobožnjeg nekorektnog odnosa prema RK"Sloboda", a u smislu zakazivanja termina zaostale utakmice 10.kola, imamo potrebu upoznati kompletnu sportsku javnost sa svim detaljima oko ovog pitanja.

Dana, 03.11. dobili smo mail od strane RK"Sloboda" sa prijedlogom da se utakmica 10.kola PLM odigra 06.12. zbog nastupa Tuzlaka u EHF European Cupu.
Prijedlog smo naravno odmah prihvatili i o svemu je obaviješten komesar takmičenja Zdenko Alpeza.

Dana 13.11. naš sekretar Zajim Kujundžić je obaviješten da ćemo dobiti novi prijedlog za termin odigravanja utakmice zbog toga što RK"Sloboda" 06.12. igra svoju utakmicu 9.kola protiv ekipe "Leotara" iz Trebinja.
Dobijamo najavljeni mail, u kome se predlažu dva datuma 13.12. i 20.12.
Prihvatamo izmjenu i sutradan 14.12. potvrđujemo novi datum za odigravanje utakmice 20.12.
Uredno o svemu obavještavamo Komesara koji 16.11. potvrđuje novi datum.

Oglasi

Međutim, bez da smo na bilo koji način obaviješteni ili konsultovani RK"Sloboda" suprotno najavljenom svoju utakmicu 9.kola protiv RK"Leotar" zakazuje za 29.11.

Nakon toga, povlačimo saglasnost za odigravanje utakmice 20.12. i tražimo da se utakmica igra u prvom slobodnom terminu i skladu sa kalendarom takmičenja, odnosno 06.12. kako je prvobitno i usaglašeno.

Nakon toga, umjesto eventualnog objašnjenja zašto se promjenio termin utakmice protiv "Leotara", dobijamo kritiku da se ponašamo nehumano jer se ekspedicija RK"Sloboda" iz Turske vraća u utorak u popodnevnim satima?
Provjerom reda letenja bilo je lako ustanoviti da avion iz Ankare slijeće danas na Sarajevski aerodrom u 12,00 sati i da smo ponovo izloženi novim dezinformacijama.

Mada nam u ovom trenutku zbog zdravstvenog stanja u ekipi termin 06.12. ne odgovara principijelno nismo više htjeli raspravljati i razmišljati o terminu ovog meča.

Podsjetićemo, RK"Gračanica" je ne tako davno u nedelju 17.11.2019.g. sa početkom od 19,30 sati igrala utakmicu u Pragu protiv "Dukle". U Gračanicu smo se vratili autobusom u ponedeljak u večernjim satima, a već u srijedu smo igrali prvenstvenu utakmicu protiv "Iskre" (prije Praga, subota u Banjaluci i takođe u srijedu protiv "Lokomotive" u Gračanici), a zatim ponovo u nedelju revanš protiv "Dukle" i nismo se žalili na nehumanost, ali odlično znamo šta je Evropa i ritam igranja srijeda-subota.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Takođe, vrlo dobro pamtimo i korektnost RK"Sloboda" koju je iskazala, poslavši nam svoju drugu ekipu na turnir "Halid Žunić" nakon otkaza ekipe "Čelika, zbog čega se svakako osjećamo kao dužnici za jedan takav potez.

Posljednje što treba RK"Gračanica" je da "ušićari" nešto na eventualnom umoru drugih ekipa, sve što smo tražili i što je bilo potrebno jeste transparentna komunikacija koja je ovaj puta izostala, a mi smo odlučili vjerovatno mnogo više na našu štetu biti do kraja principijelni.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Sretno Gračanici iz Ljubljane
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi