Gračanica uraganskom igrom slavila u Vogošći
FOTO: RK Gračanica/facebook

Derbi Premijer lige BiH

Gračanica uraganskom igrom slavila u Vogošći

H. Zilić

U Vogošći su derbi 13. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrale ekipe domaće Vogošće i gostiju iz Gračanice. Gosti su slavili 28:21 nakon sjajne igre i došli do jesenje titule.

Gračanica je vodila od samog početka meča, a prvo poluvrijeme je proteklo u eglau, gol za gol, a na odmoru je Gračanica imala prednost 12:13.

U drugom poluvremenu gosti prave seriju 0:3 u 40. minuti i tu odlaze na +4, što je znatno poremetilo domaćine.

Vogošći nije pomogao ni time-out trenera Skopljaka, dosta grešaka u napadu domaćina, nesigurna igra, a Gračanica je to kažnjavala brzim golovima.

Na kraju gosti su imali i +8, rutinski sačuvali prednost do konačnih 21:28.

Kod pobjedničke ekipe prvo ime bio je golman Džambegović sa fenomenalnih 14 odbrana i zadavao je dosta muke domaćim rukometašima.

Oglasi

U napadu je Gračanica bila dosa raznovrsna, pogađali su sa svih pozicija, a izdvajali su se reprezentativci Mehmedčehajić i Hamidović.

Gračanica ima polusezonu iz snova i lider su na tabeli sa 21 bodom, Izviđač ima 18 i meč manje, Borac je skupio 17, a Vogošća 15 bodova.

Nema dileme da su po svemu prikazanom izabranici Damira Doborca glanvi kandidati za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Očekuje nas uzbudljivo rukometno proljeće na bh. parketima.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga Bosne i Hercegovine, rukometaši, 13. kolo:

Vogošća - Gračanica (12:13) 21:28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi