Gračanica u spektakularnom meču porazila Slobodu i plasirala se u četvrtfinale

Sjajna atmosfera u dvorani Luke

Gračanica u spektakularnom meču porazila Slobodu i plasirala se u četvrtfinale

Endin Čaušević, foto: Emir Dindić

Rukometaši Gračanice večeras su na domaćem terenu pobijedili tuzlansku Slobodu (28:24) u spektakularnom okršaju i tako se plasirali u četvrtfinale Kupa BiH.

U prvom meču prije sedam dana Sloboda je u prepunom Mejdanu slavila sa 22:20 i s dva gola otišla na megdan Gračanici, no to ovom timu na kraju nije bilo dovoljno. Večeras su navijači Gračanice priredili sjajnu atmosferu, a oba tima su ostavila zadnji atom snage na terenu.

Veoma izjednačen meč gledali smo gotovo do samog kraja, a mnogi su oduševljeni igrom Slobode jer se očekivalo da će Gračanica lagano doći do pobjede. Sloboda je na poluvremenu vodila sa 15:12, no nisu uspjeli u nastavku zadržati prednost.

Gračanica je brzo uspjela da poravna rezultat i dođe do vodstva, ali Sloboda se nije predavala. Tuzlanski klub se borio svim silama, ali na kraju je iskustvo prevagnulo na stranu Gračanice koja je slavila sa 28:24 i tako se plasirala u četvrtfinale Kupa BiH.

Osmina finala Kupa BiH, revanš:

Gračanica - Sloboda 28:24 (12:15)

RK Gračanica: ahmetašević, Šahdanović 3, Šijaković 1, Šestan, Tufekčić 3, Zvekić, Dulić 4, Mehmedović, Živanov 5, Hamidović 10, Jovanović, Musić, Toromanović 2, Bosić, Mešić.

RK Sloboda: Čajić, Cerić 1, Ilić 1, Memić, Skopljak 1, Omerović, Sabljić, Hajdarević, Mehić 12, Torlaković, Hamzabegović 2, Hamzić 10, Jusufović, Kišić, Hrustić, Kadić 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi