Bivši golman Izviđača napravio veliki transfer

Dobre igre su se isplatilie

Bivši golman Izviđača napravio veliki transfer

Esmer Oštraković

U protekloj sedmici PPD Zagreb završio je neke jako važne potpise kada je riječ o narednoj sezoni.

Nakon što su ugovore produžili Timur Dibirov i Paolo Kraljević, odlučili su potpisati i dva nova rukometaša.

Radi se o slovenskom reprezentativnom pivotu Matic Suholežniku, te trenutno najboljem golmanu španske lige Anti Grbavcu.

Njih dvojica potpisali su dvogodišnje ugovore, dok je ugovor na još jednu sezonu produžio i Aleks Kavčić, ali ni tu nije kraj.

Na posudbu do kraja sezone u PPD Zagreb stiže i desno krilo iz Gorice, a radi se o Hrvoju Cekoviću.

Matic Suholežnik je reprezentativac Slovenije i jedan od najboljih igrača Celja, a ove sezone igrao je jako dobro u Ligi prvaka.

Drugo pojačanje za PPD Zagreb je 29-godišnji Ante Grbavac koji je bivši golman Izviđača iz Ljubuškog, a trenutno je statistički najbolji golman španske lige.

On u prvoj polusezon ima 154 odbrane, te u redove PPD Zagreba stiže iz trenutno trećeplasirane ekipe ASOBAL lige, Cuence..

Grbavac je u Španiju otišao iz Izviđača gdje je minutažu dijelio sa Matejem Mandićem koji je već od ranije golman PPD Zagreba.

Tako će njih dvojica ponovo činiti tandem golmana, ali ovaj put ne u Izviđaču, već u PPD Zagreb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi