Halebić: Smogli smo snage i prošli, na negativne komentare se ne obaziremo

Sloga poslije velike drame izbacila Maglaj

Halebić: Smogli smo snage i prošli, na negativne komentare se ne obaziremo

A. Čaušević

U prepunoj dvorani u Gornjem Vakufu - Uskoplju Sloga je nadoknadila sedam golova iz prvog meča te se pobjedom 34:26 nad Maglajom plasirala na Final Four Kupa BiH u rukometu. 

Anes Halebić je meč završio s pet golova, a poslije susreta je kazao kako su on i saigrači nekako smogli snage te su prošli dalje.

"Teška utakmica. Prvo poluvrijeme smo loše otvorili, nervozno što je rezultiralo da imamo minus jedan na poluvremenu. U drugom poluvremenu nakon što smo izašli iz svlačionice smo bili druga ekipa."

"Igrali smo jako i borbeno u odbrani što je za rezultat dalo par lakih golova u napadu. Maglaj je tvrda i dobra ekipa. Nisu se dali do neke 48. minute otprilike kada idemo prvi put na tri razlike i gdje smo na neki način prelomili utakmicu."

"U zadnje tri minute ulazimo sa pet razlike. Tada nam se činilo da je nemoguće nadoknaditi zaostatak iz Maglaja. Međutim smogli smo snage i na krilima fantastične najbolje publike ostvarili prolaz dalje", rekao je Halebić.

RK Maglaj je nakon svih dešavanja, posebice u finišu meča, najavio žalbu RS BiH zbog ovog meča. Halebić se na to ne obazire.

"Što se tiče ovih negativnih komentara, ne obaziremo se na njih i ne smetaju nam toliko. Svako ima pravo da komentariše. Pokazali smo srce na terenu i da se možemo vratiti iz nemogućih situacija. Pobjeda za ovu fantastičnu publiku kojoj smo ostali dužni nakon blijede partije u Maglaju", za SportSport.ba je rekao rukometaš Sloge.

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
"Velika pobjeda" uz "guranje" sudija.
2 0
user1581865605
Jesi ti sportista ikakav da jesi nebi tako koment sram neka vas je i vas i gledalaca.fuj.jel vidite da se malo koji klub ne zali na vas.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti