Halil Jaganjac: Iz BiH me niko nije zvao, a i to je moja država

Rukometaš Nexea u rosteru Hrvatske na SP-u

Halil Jaganjac: Iz BiH me niko nije zvao, a i to je moja država

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u drugi krug takmičenja na SP-u u Egiptu.

Hrvati su nakon remija protiv Japana ostvarili dva trijumfa protiv Angole i Katara, te u drugi krug takmičenja prenose tri boda.

Selektor "kauboja", Lino Červar u roster je uvrstio i 22-godišnjeg Halila Jaganjca, sjajnog beka šutera i člana Nexea.

Jaganjac je ranije proglašen za jednog od najvećih rukometnih talenata, a "zanat" je brusio u moćnom PSG-u. Nakon toga sjajne partije je pružao u Metalurgu iz Skoplja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bilo je pisanja po medijima da bi Jaganjac mogao i zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, a cijelu priču oko njegovog reprezentativnog odabira, ovaj mladi rukometaš je obrazložio u izjavi za 24sata.hr.

" Da, roditelji su mi iz BiH, ali nikad me niko od tamo nije zvao niti išta nudio. I to je u neku ruku moja država, ali rođen sam ovdje, moje djetinjstvo bilo je 'kaubojsko', rastao sam uz ove rukometaše. Sve što sam u životu vidio ili radio vezano je za Hrvatsku i nema veće časti i zadovoljstva od prilike da predstavljaš Hrvatsku u bilo kojem smislu. To je posebna ljubav i nikad ne bih mogao nastupati za bilo koga osim za Hrvatsku", rekao je Jaganjac u izjavi za 24sata.hr.

Top Komentari

zevs
Volio bi da se neko dijete od ovih migranata ovdje rodi i odraste i postane neki kvalitetan sportista i da onda ode da igra za drzavu svojih roditelja. Bilo bi ovdje komentara tipa " vidi ovdje odrastao i bosna mu sve dala a on ode da igra za drugu drzavu"
2 1
19211921
Nista sporno. Momak rodjen i odrastao u hrvatskoj: hrvat vjerovatno islamske vjeroispovijesti sa korijenima u BiH
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi