Haos u SEHA ligi: Vardar izbačen nakon testiranja, Zagreb ipak ide u završnicu

Makedonci razočarani

Haos u SEHA ligi: Vardar izbačen nakon testiranja, Zagreb ipak ide u završnicu

S. Mlaćo

Koronavirus i dalje pravi probleme u sportu. 

Sada su 'stradali' rukometaši Vardara koji su u utorak izgubili od Zagreba u revanšu četvrtfinala SEHA Lige 25:22, no prošli dalje zbog pobjede 24:20.

Ipak, došlo je do preokreta nakon meča. Na testiranju u Zagrebu pozitivan je bio golman Vardara Borko Ristovski, a IO SEHA lige se sastao i odlučio da ne dopusti Vardaru nastup na završnom turniru u Zadru za vikend.

Mjesto Vardara zauzet će Zagreb.

Vardar je htio poslati drugu momčad, no dobili su odbijenicu.

"Nakon interne rasprave izvršni odbor provjerio je dokumente i preporuke i složio se s visokom odgovornošću i sviješću da ne može ugroziti natjecanje i zdravlje svih sudionika", poručili su iz SEHA-e.

Legendarni Veselin Vujović, trener Vardara, ističe da je ova odluka sramotna, te da nisu dali da se urade novi testovi.

Odmah su počele i špekulacije zbog čega je donesena ovakva odluka.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Naime, portal 24rakomet navodi da je pritisak napravio bjeloruski Meškov protiv koga je Vardar trebao igrati u polufinalu.

Bjelorusi su prijetili da neće izaći na teren ukoliko se to desi, a ovaj portal navodi da je glavni sponzor lige blisko vezan za Meškov, te da su čelnici lige podlegli pritisku.

Top Komentari

mido1921
Da su Šoanci ili Francuzi ne bi ih izbacili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi