Veselin Vujović se priprema za novi angažman kod dobrog prijatelja

Trenutno je trener Borca

Veselin Vujović se priprema za novi angažman kod dobrog prijatelja

A. Čaušević

Veselin Vujović koji od januara vodi Borac bi u narednom periodu mogao naputiti klubu kluba iz Banja Luke.

Informacije iz Makedonije govore da je iskusnog i karizmatičnog stručnjaka "pikirao" prvi čovjek Vardara iz Skoplja, Mihajlo Mihajlovski.

Mihajlovski je između redova dao naslutiti da je pitanje vremena kada će Vujović sjesti na klupu bivšeg prvaka Evrope.

"Vujović i ja smo dobri prijatelji, slušamo jedan drugog s vremena na vrijeme, razmijenimo mišljenja i vidimo se", rekao je Mihajlovski.

"Nepuitno je da Vujo voli Vardar i da ću s njim razgovarati te vidjeti možemo li dogovoriti saradanju", dodao Mihajlovski.

Kako sada stvari stoje na klupi Vardara će ostati legendarni Stevčee Alushovski, ali je pitanje do kada će to trajati.

"Obećao sam Stečeu šansu i ima moju punu podršku za ovu sezonu. O stranom treneru ću razmišljati kada budem imao vremena", poručio je Mihajlovski.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Vujović je dobro poznato trenersko ime na ovim prostorima, radio je u vodećim klubovima regiona, a jedno vrijeme je bio trener Slovenije s kojom ima bronzu na Svjetskom prvenstvu 2017. godine.

Na drugoj strani, Vardar je konsolidovao tešku finansijku situaciju, a trenutno u prvenstvu Sjeverne Makedonije ima maksimalan učinak i nova titula prvaka je jako blizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi