HMRK Zrinjski poražen od Dervente

Premijer liga BiH (M)

HMRK Zrinjski poražen od Dervente

Rukometaši Zrinjskog doživjeli su 12 poraz u ovoj sezoni Premijer lige BiH. U Mostaru je iznenađujuće slavile ekipa Derventa s 29:28.

Gosti koji su na posljednjem mjestu Premijer lige prvo poluvrijeme riješili su u svoju korist s 15:13. Na otvaranju nastavka imala je Derventa i četiri pogotka prednosti, ali su domaći rukometaši uspjeli poravnati i doći do neizvjesne završnice.

U posljednje tri minute ulazi se kod rezultata 28:28. Najbolji pojedinac Dervente Stevan Oljača realizirao je sedmerac za prednost Derventa koja je imala i igrača više na parketu nakon što su domaći rukometaši zaradili isključenje.

Derventa je zatim propustila povećati prednost šutem na prazan gol kada je Zrinjski igrao bez vratara. Dvije prigode imali su Mostarci da dođu do poravnanja. Vratar Derventa Dragan Starčević obranio je zicer Babiću, a zatim je Marić u posljednjim sekundama pogodio gredu.

Dragan Pavlović sa šest golova bio je najefikasniji u ekipi Zrinjskog, kod Derventa je sjajnu partiju pružio Stevan Oljača koji je postigao osam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Perić 5, Vučina, Bošković 3, Čule, Šaravanja 3, Kozina, Pavlović 6, Paradžik, Ivanović, Grgić 5, Babić 1, Grbavac, Marić, Kožulj, Džeba 3.

Derventa: Ristić, Smiljanić 6, Lukić 2, Milinković, Dragičević 1, Škrga, Stanković 1, Starčević, Oljača 8, Šmulja, Savić, Pejić 3, Bilić 4, Mišanović 4.

Top Komentari

Humac
Debilska,amaterska,politička kao i prijašnje nasposobna uprava napravili ste od kluba invalida,najgoreg člana sportskog društva.Napolje iz kluba a klub prepustite privatnicima kao u košarci ili nogometu koji u klub mogu donijeti pare.A ne kukati da se nema.Pa za šta ste zaduženi ako ne znate napraviti pare?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti