Zrinjski odnio puni plijen iz Gornjeg Vakufa

Rukometna Premijer liga BiH

Zrinjski odnio puni plijen iz Gornjeg Vakufa

S. Grebović

Rukometaši mostarskog Zrinjskog slavili su na vrućem gostovanju ekipu Sloge u Gornjem Vakufu sa 24:21.

Dvorana je kao po običaju bila ispunjena do posljednjeg mjesta, na šta smo navikli od navijača ove ekipe, ali to nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz.

Na početku se igralo gol za gol, a na poluvrijeme se otišlo pri izjednačenom rezultatu 12:12. U nastavku gosti iz Mostara ubacuju u brzinu i prelaze u vodstvo. Do kraja su Plemići uspjeli da sačuvaju prednost i slave veliku pobjedu.

U redovima domaće ekipe prednjačio je Abdurahmanović sa 9 pogodaka, dok je Ajdin Demirović zabio četiri. U redovima gostiju po pet golova postigli su Grgić i Pavlović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nakon ove pobjede Zrinjski je sada na 9. poziciji sa 33, dok je Sloga osma sa 35 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi