Hrvati se u besmislenom meču odmaraju za Španiju

Danas protiv Bahreina

Hrvati se u besmislenom meču odmaraju za Španiju

Rukometna reprezentacija Hrvatske danas od 18 sati igra protiv Bahreina na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj. U zemlji naših susjeda ovu utakmicu vide kao najlakšu u prvoj grupnoj fazi, meč s najmanje stresa i imperativa. 

Pobjedom protiv Makedonije Hrvatska je osigurala nastup u sljedećoj fazi natjecanja, a Bahreina tamo neće biti. Iz tog razloga ovaj susret i nije previše bitan, treba ga iskoristiti da bi se dio igrača odmorio i napunio baterije prije sutrašnjeg teškog susreta sa Španijom, piše sportnet.hr.

Kao prioritet Červarovi izabranici trebali bi imati to da se sačuvaju povreda budući da Bahrein ne igra nimalo nježno.

Protiv Španije i Makedonije Bahrein je dio susreta izgledao sasvim solidno, no protiv Islanda dosta brzo se raspao i visoko izgubio. Vodi ga islandski sručnjak Aron Kristjansson.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Znamo da rezultat s Bahreinom po pitanju daljnjeg natjecanja nije bitan i naravno da ćemo na toj utakmici pokušati odmoriti one igrače koji su ponijeli najveći teret i dati priliku onim igračima koji su manje igrali.

Doduše neke smo već koristili, ali sada će imati veću minutažu. Naravno da su naše misli usmjerene prema Španiji, nju ćemo i danas i sutra analizirati i o njoj razmišljati. Svjesni smo da su kao europski prvaci favoriti, ali to ne znači da se mi sada moramo predati. Napravit ćemo sve da pružimo dobar otpor, a da bi to mogli, morat ćemo taktički jako dobro odigrati", kazao je selektor Hrvatske Lino Červar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti