Hrvatice kreirale novu senzaciju: Nakon Mađarske danas pale i svjetske prvakinje
Hrvatice su napravile novo ogromno iznenađenje na EP (Foto: EPA)

Hrvatska savladala i Nizozemsku

Hrvatice kreirale novu senzaciju: Nakon Mađarske danas pale i svjetske prvakinje

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske napravila je novu senzaciju u drugom kolu Europskog prvenstva u Danskoj. Rezultatom 27:25 Hrvatice su savladale svjetskie prvakinje, reprezentaciju Nizozemske.

Nakon što je u petak u prvom kolu Hrvatska pobijedila favoriziranu Mađarsku s 24:22, danas je napravila još veću senzaciju. Ekipa u koju u Hrvatskoj nitko nije vjerovao uoči ovog turnira u dva dana je pokazala nevjerojatnu perspektivu i talent i dokazala je da može igrati protiv bilo koje reprezentacije na svijetu.

Hrvatska je ovom pobjedom osigurala drugi krug u koji će ići tri najbolje ekipe iz svake grupe, a u ponedjeljak će od 18:15 u Koldingu protiv selekcije Srbije igrati za prvo mjesto u skupini. Kod Hrvatske najefikasnija je bila Larissa Kalaus s devet golova, a Ćamila Mičijević postigla je šest pogodaka. U redovima Nizozemske najbolje su bile Lois Abbingh i Kelly Dulfer sa po pet golova.

Po tri reprezentacije iz svake od četiri skupine idu u drugi krug natjecanja, gdje će se formirati dvije skupine sa po šest ekipa. Hrvatska se križa sa skupinom D u kojoj je Norveška već izborila prolazak u drugi krug, a za preostala dva mjesta bore se Rumunjska, Njemačka i Poljska.

Nakon dva kola Hrvatska ima četiri boda, Mađarska i Srbija po dva, a Nizozemska je bez bodova. U posljednjem kolu skupine C u utorak 8. decembra sastaju se Hrvatska i Srbija (18:15 sati) i Nizozemska i Mađarska (20:30 sati).

Top Komentari

Bajernovac
neka ste nam malo pisali o njima kad Srpkinje igraju ,njih nemojte zaboravit
5 0
pero98
Cestitke cure.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi