Velika borba u Kolnu i poraz Hrvatske - Ni čudo neće pomoći, medalja ostaje samo san

Mađari su bili bolji

Velika borba u Kolnu i poraz Hrvatske - Ni čudo neće pomoći, medalja ostaje samo san

E. Škorić

Rukometaši Hrvatske morali su pobijediti Mađarsku kako bi ostali u igri za medalju, ali iako su bili favoriti, doživjeli su neočekivan poraz. Mađari su nakon velike borbe u Kolnu slavili sa 29:26.

Hrvatska je i danas igrala bez ponajboljeg igrača Domagoja Duvnjaka, koji zbog visoke temperature nije mogao nastupiti ni ovaj put. Već neko vrijeme je Hrvatska i bez Martinovića i izostanci tako važnih igrača ostavili su velikog traga na igru i rezultate. Ovim porazom Hrvatska je izgubila šansu da se plasira u samu završnicu.

Sam početak meča bio je dosta neizvjestan, s tim da su Mađari prvi došli do +2 kada je bilo 5:3. Mađari su ubrzo došli i na tri, pa potom i četiri gola prednosti (9:5).

Dosta su Hrvati griješili, Mađari koristili sve to i ugalvnom održavali vodstvo. Na poluvremenu su vodili 14:13, a golom otvaraju drugih pola sata i dolaze opet na +2.

U 37. minuti Hrvatska je mogla do izjednačenja, ali Glavaš je promašio zicer sa krila. Mađari to nisu kaznili, pa je Maraš uspio zabiti za 15:15 i Hrvatska koja se puno mučila konačno se vratila.

Oglasi

Nakon dugo vremena je Hrvatska povela 16:15 golom Glavaša u 40. minuti, no ubrzo Bodo vraća stvari na početak i bilo je jasno da nas do kraja čeka neizvjestan meč koji neće biti tako lako odlučen.

Rezultatska klackalica je nastavljena. U 45. minuti bilježimo super važnu odbranu Kuzmanovića na golu Hrvatske, da bi na drugoj strani iz sedmerca Hrvatska opet došla do vodstva (19:18), pošto je Goluža zabio svoj drugi pogodak danas.

U nekoliko navrata bi Hrvatska povela, Mađarska izjednačila, gol za gol. Novi preokret, kada je Lučin pogriješio, a Mađari iz kontre savladali Kuzmanovića. Iskupio se Lučin, koji je ubrzo pogodio četvrti gol za 21:21. U 52. minuti Lekai koristi sedmerac az +23 Mađara prvi put u drugom poluvremenu.

Da stvar bude još gora, hrvatski rukometaši morali su igrati sa dva igrača manje u narednih dvije minute. Lučin je od bloka i uz malo sreće došao do petog gola pa je smanjio na 23:22. S dva igrača više, Mađari su lako i brzo ponovo stigli do dva gola prednosti.

Uporna Hrvatska ne odustaje, dolazi do gola za 24:23, no odbrana ne radi dobar posao, pa Mađari opet idu na +2 na malo više od pet minuta do kraja.

Pet minuta prije kraja Klarica zabija za 25:25 i Hrvatska se u potpunosti vratila. Na drugoj strani sedmerac za Mađare, ne pogađaju, ali odbila im se lopta i ponovo stižu do vodstva. U jednom od ključnih napada izgubili su posjed, a Mađarska preko Boke sa krila dolazi do 27:25 na samo tri minute do kraja. 

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Uslijedio je još jedan nerealizovan napad Hrvatske, ali Mađarska ne završava posao jer je Mandić odbranio. Greška Hrvatske ponovo, a Mađari dolaze do novog gola i rješavaju pitanje pobjednika.

Imre je predvodio Mađarsku sa sedam golova, Bodo je postigao pet. Glavaš i Lučin dali su po pet golova u Hrvatskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi