U teoriji moguće, a u praksi jako teško: Hrvatskoj za prolaz dalje treba ogromno čudo

Jako su male šanse da će izboriti prolaz dalje

U teoriji moguće, a u praksi jako teško: Hrvatskoj za prolaz dalje treba ogromno čudo

E. Oštraković

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je sjajno protiv Danske, a umalo su uspjeli upisati pobjedu protiv svjetskih prvaka. Ipak, utakmica je na kraju završena remijem, a konačan rezultat bio je 32:32.

Hrvati su tako zakomplicirali situaciju u grupi, te su sebi dali tračak nade da mogu nekako izboriti prolaz u četvrtfinale.

Naravno, najviše ih je koštao poraz od Egipta na otvaranju Svjetskog prvenstva kada su visoko poraženi sa 22:31.

Problem za Hrvate je što im igra samo teorija, a rasplet je sledeći. Oni moraju pobijediti Belgiju i u zadnjem kolu Bahrein.

Sa druge strane Egipat i Danska poraju pobijediti Bahrein i SAD, Hrvati će onda čekati zadnje kolo i ishod susreta Danske i Egipta.

Morali bi se tada Hrvati uzdati u poraz Danske od Egipta i to sa što većom mogućom razlikom, što je naravno jako teško za očekivati.

Oglasi

Onda bi prolaz dalje odlučivala gol razlika, a Danci su u ovom trenutku na +30, dok se Hrvatska trenutno nalazi na +9-

Drugi način za prolaz dalje jest da Hrvati pobijede Belgiju i Bahrein, a da Egipat izgubi od Bahreina i Danske.

Također postoji i treća opcija, a to su dvije pobjede Hrvata, te dva poraza Danske, od Egipta i SAD-a, a to je već u rangu nemogućeg.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naravno sport i jeste zanimljiv zato što je nepredvidiv, ali zaista je teško očekivati bilo koji od raspleta kako bi Hrvatska prošla u narednu fazu takmičenja.

Ali, ko zna, možda budemo svjedoci nekog novog, velikog čuda.

Top Komentari

Krosteutegurovic
Koga boli racku kako oni mugu ići dalje, da toliko kalkulišete.,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi