Hrvatskoj treba pravo čudo, ali i dalje je u igri za četvrtfinale

Kalkulacije

Hrvatskoj treba pravo čudo, ali i dalje je u igri za četvrtfinale

E. Škorić

Sve bi naravno bilo drugačije da je Hrvatska dobila Argentinu danas u jednom od najvažnijih mečeva na Svjetskom prvenstvu, ali Kauboji su zakazali.

Argentinci su slavili s 23:19, a meč su otvorili s 5:0. Južnoamerička selekcija sada je na pragu plasmana u četvrtfinale ispred Hrvatske, koja je već digla ruke od nokaut faze, no i dalje barem teoretski može da se nada plasmanu među osam najboljih selekcija na svijetu.

Vjeruje se da će večeras Danska dobiti Japan kao veliki favorit, pa će u tom slučaju Danci osigurati prvo mjesto sa osa mbodova.

Argentina sada ima šest, a Hrvatska pet bodova. Katar je na četiri.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

E sad, Hrvatskoj ostaje nada da će u zadnjem kolu dobiti Dansku, a isto tako će se nadati da će Argentina izgubiti od Katara. U tom slučaju bi Kauboji prošli u četvrtfinale.

To su sada samo teorije, svjesni su toga i naši susjedi koji su se već pomirili sa eliminacijom iako su, kao i pred svaki veliki turnir, imali velika očekivanja i vjerovali u novu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi