Argentina šokirala Hrvatsku, Kauboji pred eliminacijom!

Poraz Hrvatske u meču odluke

Argentina šokirala Hrvatsku, Kauboji pred eliminacijom!

E. Škorić

Hrvatska rukometna reprezentacija je neočekivano poražena od Argentine s 23:19 u ključnom meču za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Egiptu.

Izabranici Line Červara baš i ne briljiraju tokom SP-a, a sada su poraženi od autsajdera Argentine i nalaze se na korak od eliminacije.

Hrvatskoj u zadnjem kolu treba pobjeda nad Danskom i poraz Argentine od Katara, što baš i nije realno za očekivati.

Argentinci silovito kreću u meč i prave 5:0 seriju, ali Hrvatska je uspjela do poluvremena nulirati za ostatak, pa se na odmor otišlo pri rezulatu 12:12.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U nastavku meča Argentinci ponovo preuzimaju vodstvo, dolaze do dva, pa tri, zatim i četiri gola prednosti, a na pet minuta do kraja već je bilo plus pet i tu je bio kraj svim nadama hrvatskih rukometaša.

Čupić je sa sedam golova bio daleko najefikasniji u Hrvatskoj, ali izostala je podrška većine njegovih saigrača. Po tri gola dali su Šebetić i Mamić. Kod Argentine Pizarro je postigao četiri gola, a Baronetto i Simonet po tri gola.

Top Komentari

Hmoa
Ogromno postovanje za Argentince , pokazali su kako se igra rukomet i kako se bori za reprezentaciju ! Zaslužena pobjeda apsolutno, Hrvati se od početka turnira pate i to je večeras došlo na naplatu.
7 0
Edytz
Zasluženo. Imali su najlakšu moguću prvu grupu gdje je svaka utakmica bila patnja. Ovo je neko realno, trenutno stanje Hrvatske i samim time realno je da ni po čemu nisu zaslužili proći dslje od ove druge grupe!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije