Lino Červar podnio ostavku!

Hrvatska bez selektora

Lino Červar podnio ostavku!

E. Škorić

Nakon poraza od Argentine, selektor rukometaša Hrvatske Lino Červar podnio je ostavku.

Hrvatska je neočekivano poražena u meču odluke i na rubu je eliminacije sa Svjetskog prvenstva u Egiptu.

"Nije dobro izgubiti utakmicu, iznenađen sam i ja kako smo igrali. Preuzimam odgovornost, a čelnicima saveza poručujem da potraže novog izbornika. 20 godina se stvarala ova reprezentacija, da se baca na glavu, da se bori, a toga sada nije bilo. I kada u ovakvoj utakmici, važnoj, tvoja momčad podbaci, mogu samo reći da sam razočaran. Neka bude ovo poruka onima koji će doći, dat ću potporu novom izborniku i reprezentaciji, ali mislim da nije trebalo ovako odigrati", kazao je Červar.

Novinarki RTL-a je poručio da je to njegova konačna odluka i da će neko drugi u budućnosti voditi Kauboje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Teoretski, Hrvati još mogu do četvrtfinala. Moraju da dobiju Dance, a da pritom navijaju za Katar protiv Argentine.

Top Komentari

miki30
Mislim i ja ih negotiv, ali vidi gospodina čovjeka odma podnese ostavku i kaže daje punu potporu svom naslijedniku. Pa kad ćeš kod nas tako nešto doživjeti??
10 0
Mackintosh
Hahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaha Ovi gori i od nasih hadalja koje nabija "mocna" Estonija...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi