Hrvatski rukometaš se povrijedio na spavanju i otpao za Euro

Bio odličan na pripremama

Hrvatski rukometaš se povrijedio na spavanju i otpao za Euro

Admin Čaušević

Desni bek rukomtne reprezentacije Hrvatske, Luka Šebetić propustit će predstojeće Evropsko prvenstvo jer se povrijedio na spavanju. 

Šebetić je odradio odlično pripremni period. Kako pišu hrvatski mediji na posljednjem treningu prije povrede je "lomio" stative, ali se probudio s bolom.

"Lopatica je problem, izvjesna hrskavica koja je bila ispod nje, jednostavno je preko noći ispala iz čašice, Šebetić je osjetio kako je rekao škripanje, pa se to pretvorilo u upalu, bol i nakon toga smo morali na slikanje, gdje je problem utvrđen", rekao je fizioterapeut hrvatske reprezentacije Damir Kajba za Sportske Novosti.

"Iako ga to muči već neko vrijeme, nismo baš očekivali da će se dogoditi i da će biti kraj. E sada, tek kada se to ukloni moći će se vidjeti što je potrebno da bi se situacija potpuno sanirala", dodao je Kajba.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Izostanak Šebetića zadao je glavobolju Lini Červaru jer će sada iskusni stručnjak morati raditi na novoj odbrani u narednih sedam dana koliko je ostalo do Eura.

Popularni Kauboji će prije Evropskog prvenstva u Poreču odigrati turnir na kojem će nastupiti i Bosna i Hercegovina.

Top Komentari

pjanke_1
Ovakav naslov samo Causevic moze napisati
2 0
ragnarrsonn
Nista od Hrvata ni ovo EP, Danci i Francuzi ce po zlato
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi