Ljutić prezadovoljan nakon Vogošće: Odigrali smo najbolju utakmicu sezone!
Posebno ističe veliku podršku navijača koji su zaista posebna priča kada je sport u našoj zemlji u pitanju. FOTO: FlashTeam.eu

U Gornjem Vakufu Uskoplju pao i favorizovani rival

Ljutić prezadovoljan nakon Vogošće: Odigrali smo najbolju utakmicu sezone!

S. Mlaćo

U derbiju 10. kola Premijer lige BiH za rukometaše Sloga iz Gornjeg Vakufa Uskoplja u subotu je u sjajnoj atmosferi savladala Vogošću Ph 31:25. Domaći su pokazali mnogo više i na kraju zasluženo upisali nova tri boda. 

Sjajnu partiju u redovima Sloge je pružio Arman Ljutić koji je i govorio za SportSport.ba.

"Prije same utakmice svjesni smo bili kvaliteta ekipe Vogošće, ekipE koja u svojim redovima ima strašan roster igrača i koja je ove godina glavni favorit za titulu, no pored svega toga mi smo se pripremali tokom cijele sedmice i vjerovali smo da ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice možemo napraviti dobar rezultat. To se na kraju i pokazalo. Bila je to naša najbolja utakmica u ovih deset odigranih kola koji su iza nas. Što se tiče moje igre, mogu biti zadovoljan, imao sam podršku svojih saigrača, jednostavno sve nas je išlo, ali uvijek ima mjesta za napredak", kaže Ljutić.

Domaći rukometaši su dali svoj maksimum te na kraju su od strane navijača nagrađeni velikim ovacijama. Ljutić je svjestan da je pobjeda došla i kao nagrada za zalaganje svih 60 minuta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Mislim da je presudila naša borbenost od prvog minuta, te sjajna publika koja nas svaku utakmicu bodri i kada nas ide i kada ne ide. Uvijek su tu i to nam daje motiv da našom borbenom igrom odužimo im se. Nadam se da smo opravdali njihova očekivanja protiv veoma kvalitetne ekipe Vogošće", dodao je Ljutić.

Slogu već u srijedu očekuje revanš meč Kupa BiH protiv Drine iz Zvornika. U prvom meču je bilo 31:30 za Drinu, a susret počinje u 19 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi