Imaju ono nešto svoje: Na EP u Hrvatskoj stigli vozom

Slovence krasi timski duh

Imaju ono nešto svoje: Na EP u Hrvatskoj stigli vozom

E. Škorić

Slovenačka rukometna reprezentacija je jedinstvena jer je vozom putovala na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Večeras počinje Evropsko prvenstvo, a za razliku od drugih reprezentacija koje su uglavnom avionom stigle u Zagreb, slovenačka je putovala vozom.

Veselin Vujović i njegovi izabranici su bili izuzetno raspoloženi dok su nekoliko sati vozom putovali od Slovenije do Hrvatske. Na ovaj su način ispoštovali sponzora, ali i pokazali da imaju timski duh i da su čvrsto na zemlji.

Slovenci u subotu protiv Makedonije igraju svoj prvi meč u Zagrebu, a osim igrača i sturčnog štaba, vozom su put Hrvatske došli i navijači iz Slovenije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Slovenačke željeznice aktivno sudjeluju u idejama i projektima koje promovišu tamošnji sport, pa je i ovo dio te kampanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi