Irfan Kovač novi član RK Vogošća PH

Desni bek potpisao ugovor

Irfan Kovač novi član RK Vogošća PH

S. Mlaćo

Jučer je u prostorijama RK Vogošća PH u prisustvu predsjednika kluba Fetaha Kadrića potpisan ugovor sa novim igračem ovog kluba Irfanom Kovačem.

Irfan Kovač, desni bek, svoju rukometnu karijeru počinje u bosanskohercegovačkim  klubovima odakle kao vrlo mlad dobija ponudu iz Rukometnog kluba Poreč (Hrvatska) gdje ostaje 3 godine i bilježi jako dobre uspjehe.  Također ovaj sjajni rukometaš igrao je za AL-Ahly iz Katra jednu sezonu. U Francusku je stigao 2009 godine i potpisuje sa  Semur-en-Auxois (2 sezone), Nim (3 sezone) i Dijon (1 sezona).  U Epinal-u je proveo sezonu 2015/2016, odakle se vraća svom domu i porodici u Sarajevo. 

"Jako sam vezan za porodicu i odlučio sam se vratiti kući. Rukomet mi pomaže da kanališem svoju energiju. Po  prirodi

sam smiren, uvijek sam nasmijan a na terenu dajem sve od sebe. U Vogošću sam došao iz razloga što već neke igrače dobro poznajem. Sviđa mi se atmosfera u klubu, od ekipe do Upravnog odbora. Potpisao sam ugovor sa Vogošćom i idemo zajedno sa istim ciljem“, rekao je Irfan Kovač.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Po procjeni struke RK Vogošća PH nije se dvoumila kada je u pitanju novo pojačanje za njihov klub.

"Irfan Kovač je igrač koji se uklapa u planove kluba i zadovoljava kriterije. Mislim da će nam pomoći da spojimo mladost i iskustvo. Kao predsjednik kluba, u svoje ime i u ime cijelog kolektiva želio bih izraziti dobrodošlicu Irfanu u Vogošću. Želim da se osjeća kao kod kuće i da zajedno ispunimo planove i ciljeve kluba“, kazao je predsjednik UO RK Vogošća Fetah Kadrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi