Irfan Smajlagić primljen u rukometnu Kuću slavnih

Veliko priznanje za našeg selektora

Irfan Smajlagić primljen u rukometnu Kuću slavnih

Endin Čaušević

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Irfan Smajlagić, dobio je jedno od najvećih priznanja u svojoj karijeri jer je primljen u Kuću slavnih.

EHF je u sklopu obilježavanja svoje 30. godišnjice u Beču objavio listu rukometnih asova koji su primljeni u Kuću slavnih, a tu se našlo ime i našeg selektora.

Za Smajlagića je ovo sigurno jedno od najvećih priznanja, ali i nagrada za sve što je dao svijetu rukometa u svom životu.

Pored selektora naše reprezentacije u Kuću slavnih primljeno je još nekoliko velikih zvijezda s Balkana.

Izdvajaju se Ivano Balić, Dragan Škrbić, Kiril Lazarov, Momoir ilić i Arpad Šterbik.

Također, iz Rukometnog saveza naše zemlje čestitali su Smajlagiću na zaista ogromnom priznanju.

"Selektoru čestitamo i sigurno je da smo ponosni da je na čelu našeg stručnog štaba, a ovo će nam biti i posebna motivacija na Evropksom prvenstvu u januaru", navodi se u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Smajlagić je uspio s bh. reprezentacijom izboriti plasman na Evropsko prvenstvo koje se u januaru iduće godine igra u Njemačkoj.

Naša selekcija se nalazi u grupi sa Nizozemskom, Švedskom i Gruzijom.

Top Komentari

Prazina
Irfan je Hrvat, a to što je trenutno selektor BiH to je posao. Bravo Pipe na ovom ogromnom uspjehu!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi