Irfan Smajlagić nije više selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Sporazumni raskid saradnje

Irfan Smajlagić nije više selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Irfan Smajlagić nije više selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za protal SportSport.ba iz izvora bliskih RSBiH.

U pitanju je sporazumni raskid saradnje, a uskoro ćemo znati i više informacija. Ovo znači da će naši rukometaši u baraž protiv Portugala sa novim selektorom.

Smajlagić je uspješno odradio kvalifikacije, odveo našu selekciju na EURO, ali tamo smo upisali tri poraza.

Od Švedske i Nizozemske su bili možda i očekivani porazi, ali razočarenje je poraz od Gruzije u trećem kol ugrupne faze.

Pred RSBiH je sada dosta posla jer moraju vrlo brzo pronaći rješenje na poziciji selektora, utakmice baraža se igraju u maju mjesecu.

Oglasi

Smajlagić je u trenerskoj karijeri vodio je Egipat, RK Bosna Sarajevo, RK Zamet, RK Lokomotivu Zagreb, RK Čakovec i omaldinske selekcje Hrvatske kao i reprezentaciju Irana.

Bio je i pomoćnik u stručnom štabu hrvatske seniorske reprezentacije i to na Svjetskom prvenstvu 2003. i Olimpijskim igrama 2004. kada su Vatreni osvojili zlatne medalje.

Kao igrač je sa Jugoslavijom osvojio bronzu 1988. godine, a sa Hrvatskom zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti i na Mediteranskim igrama u Francuskoj.

Bio je i srebreni sa Hrvatskom na SP-u 1995. godine, te bronzani na prvenstvu Evrope 1994. u Portugalu.

Top Komentari

laky187
Nadam se da je i Doborac zajedno sa njim. Imamo mi mladih talentovanih trenera. Divković, Čolina...ako nenini onda sigurno strani trener da malo sistem osvježiti. Naravno involvirati ga i u omladinskim selekcijama, da radi na odabiru igrača. Kod nas odakle je selektor odatle i najviše pozvanih, nebitno kakav je kvalitet.
2 0
Sdk15
Treba se dati sansa Doborcu, uz strucnu podrsku Nikole, Maglajlije, Terzica, Bašića, Šumana... Ma puna usta pravih imena. Početi baraz sa -23g igracima uz Burica i napraviti Olimpijski ciklus uz to da se ti igraci guraju, motivisu da idu igrati za europske klubove. Pored toga moraju se stvoriti 2,3 dobra naša kluba, tu smo na pravom putu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi