Smajlagić: "Nesuglasice s Burićem? Ne postoje, treba znati podnijeti poraz"

Izjava selektora

Smajlagić: "Nesuglasice s Burićem? Ne postoje, treba znati podnijeti poraz"

Edmir Škorić

S dva teška poraza rukometna reprezentacija BiH ostala je bez šansi da se plasira dalje, ostaje jedino meč koji će biti formalnost protiv Gruzije.

Poraz od velikgo favorita Švedske od devet razlike nije teško prihvaćen, puno više boli katastrofa od Nizozemske (36:20).

"Rezultat je previsok, ai moramo biti svjesni svojih mogućnost ii kvaiteta. Došli smo na EP gdje stvaramo roster i širinu ekipe koja će učestvovati u daljnjem periodu. Moramo im dati minutažu. Ne smijemo zaboraviti protiv kakvih reprezentacija ovdje igramo.

Posljedice ovh rezultata su reprezentacije i klubovi igrača protiv kojih igramo. Ovo je jedna dobra škola za naše igrače, pogotovo za igrače koji su prvi put nastupili.

Ovo je njima neprocjenjivo iskustvo, da osjete protivnika, energiju, kvalitetu i šta znači biti vrhunski igrač. To je zalog za budućnost.

Oglasi

Želimo stvarati igrače koji će predstavljati budućnost. Moramo imati nekakav objektivan cilj. Prva pobjeda protiv Gruzije bi bila vrhunski rezultat. I sam plasman na Euro bio je kvalitetan korak", rekao je Smajlagić.

Interesantna je bila reakcija Benjamina Burića, koji je prolazeći pored novinara uzviknuo: "Pitajte selektora". Da li postoje neke nesuglasice?

"Nesuglasice? Ne. Ne postoje nikakve nesuglasice. Porazi su sastavni dio sporta. Morate naučiti izvući zaključke i pouke iz poraza i gledati u budućnost".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

 Marko Panić je uputio izvinjenje naciji nakon teškog poraza.

"Vruć sam, ljut i nervozan, krivo mi je najviše što smo se osramotili pred ovoliko ljudi. Okolo sve naše zastave i naši ljudi. Izvinjavam se još jednom ispred svih momaka u reprezentaciji. Nadam se da ćemo se spremiti za Gruziju. Moramo pokušati dobiti tu utakmicu", rekao je Panić.

Top Komentari

user1613662710
Treba ugasit reprezentaciju u rukometu
0 2
FahrudinKonjHodzic
pipe popusijo si nizozemki pimpek tojes vise njiha ahahahahahahahahahaha ti neznas nista o rukometu a bendju ti ko vrecu izbusili ljudi
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi