Herceg: "Ne znam šta bih vam rekao. Navijači? Nemam komentar, to sve govori"
VIDEO: E. Čaušević

Novi poraz rukometaša BiH

Herceg: "Ne znam šta bih vam rekao. Navijači? Nemam komentar, to sve govori"

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je i treći poraz na Evropskom prvenstvu u Njemačku.

Iako smo svi zajedno imali nešto veća očekivanja, na Euru smo se osramotili. Prvo poraz od devet razlike od Švedske, potom -16 od Nizozemske, a vrhunac je bio poraz od Gruzije danas rezultatom 22:19.

Ništa od prve pobjede na Evropskom prvenstvu, koje je za zaborav, a nakon utakmice igrači su bili vidno razočarani i utučeni. Mirko Herceg je u Mix zoni dao izjavu za SportSport.

"Ne znam šta bih vam rekao... Protiv Švedske smo igrali dobro na momente, protiv Nizozemske se nismo pokazali u najboljem svjetlu, nadali smo se da ćemo se izvući s ovom utakmicom. Dobro smo krenuli, dobro otvorili meč, super sve, a kako je utakmica odmicala, nismo mogli da istrajemo u tim nekim ciljevima. Završilo je kako je završilo", rekao je Herceg za SportSport.

Bh. navijači nisu dočekali kraj, pa su ranije izašli sa utakmice potpuno nezadovoljni.

Oglasi

"Nemam komentara. Sigurno to sve govori", dodao je bh. rukometaš.

Prije utakmice je sve iznenadila vijest da Benjamin Burić neće braniti. Selektor Irfan Smajlagić ga je otpisao, a čini se da je to bila kazna zbog onoga što je rekao nakon meča protiv Nizozemske, kada je novinarima u prolasku dobacio: "Pitajte selektora.

Iskreni Panić nakon bruke protiv Gruzije: "Ne ide, ovo je naša realnost"

Nakon susreta pred kamere je stao Marko Panić, jedan od najboljih pojedinaca na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu naravno kada je riječ o našoj reprezentaciji.

"Imamo 7:2, možemo "ubiti" utakmicu odmah na početku. Onda napravimo par grešaka i oni se vrate u utakmicu. Svaka čast Gruziji. Mlada su ekipa koja se prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo i uspjeli su ostvariti ono što mi nismo, a to je prva pobjeda".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Navijači su otišli nakon poraza?

"Ljudi imaju pravo. Sve je to ljudski, vjerovatno su se iznervirali. Kada pobjeđuješ dobro je, kada gubiš loše je. Nadam se da ćemo ostati pozitivni i izvući pouke. Fali nam svega."

Top Komentari

user1705350700
Niste vi za rukomet
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi