Danas smo i zvanično dotakli dno - Gruzija slavila protiv Bosne i Hercegovine!
FOTO: EPA

Ništa od historijske pobjede

Danas smo i zvanično dotakli dno - Gruzija slavila protiv Bosne i Hercegovine!

Esmer Oštraković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i u 3. utakmici grupne faze Evropskog prvenstva. Ovaj put bolja od naše bila je reprezentacija Gruzije, a konačan rezultat bio je 22:19.

U uvodu utakmice se znalo da su obje reprezentacije izgubile šanse za prolaz u narednu fazu takmičenja, te je naša reprezentacija htjela upisati historijsku pobjedu na Evropskom prvenstvu.

Mnoge je iznenadila informacija koja se pojavila sat vremena prije početka utakmica, a radilo se o tome da je Burić ostavljen na tribinama, a da se u zapisniku našao mladi Hodžić koji je utakmicu počeo na golu.

Iako je početak utakmice bio jako dobar, naši rukometaši su sve to uspjeli da upropaste do kraja prvog poluvemena.

Prvih sedam minuta donijelo je samo jedan gol, a postigao ga je Marko Panić. Vrijedi istaći i sjajne odbrane mladog Hodžića.

Na sredini prvog poluvremena gol postiže Panić i tada smo imali prednost od četiri razlike, a u 18. minuti bilo je 8:2 za našu reprezentaciju.

Oglasi

Sve što su izgradili za tih 18. minuta naši rukometaši su prosuli u narednih 12 minuta i na odmor se otišlo pri rezultatu 9:9.

Dakle, do kraja prvog poluvremena dopustili smo Gruziji da napravi seriju od čak 7:1, a dobili smo i crveni karton. Isključen je bio Faljić u 25. minuti utakmice.

Baš kao i prvo, reprezentacija Bosne i Hercegovine dosta bolje je otvorila i drugo poluvrijeme od svog protivnika.

Ahmetašević koji je stao na gol u drugom poluvremenu branio je sjajno u uvodnim minutama drugog dijela susreta.

Oglasi

Umjesto da u 38. minuti odemo na plus tri nismo iskoristili dva penala, ali i dvije odbijene lopte, ali koriste sve to Gruzijci.

Prave rukometaši Gruzije seriju od 3:0, te tako u 40. minuti dolaze do poravnanja, a rezultat je bio 13:13.

Do svog prvog vodstva na utakmici Gruzija je došla u 42. minuti utakmica i to pri rezultatu 14:13.

U posljednjih deset minuta ušlo se sa vodstvom Gruzije od dva razlike, ali Đurđević postiže gol i vraća Bosnu i Hercegovinu na minus jedan.

Gruzija nakon toga ne koristi svoj napad, ali Panić je siguran na drugoj strani i vraća stvari u "egal".

Ipak, brzo su rukometaši Gruzije ponovo došli do plus dva, te se sa 20:18 za Gruziju ušlo u posljednjih pet minuta.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Posljednjih pet minuta bilo je zaista nevjerovatno, ali i prepuno lako izgubljenih lopti od strane naših reprezentativaca.

Do kraja utakmice Gruzija je odigrala sjajno, te su na kraju ostvarili pobjedu, historijsku i to od 22:19.

Top Komentari

Ham0
Ubiti selektora i sve domace takozvane strucnjake!
1 4
FahrudinKonjHodzic
najzadnji smo na prvenstvu hahahahahahaha izdribla njihov golman ove nase ko budale hahahahahaha imamo samo jezicinu i golu guzcu ko nacja i drzava znanja i talenta nemamo bosna je najgora teski smotanluk
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti