Island ostao bez selektora

Zvanično potvrđeno

Island ostao bez selektora

Esmer Oštraković

Reprezentacija Islanda ostala je bez selektora i to nakon što je dogovoren raskid saradnje sa Gudmundurom Gudmundssonom.

Naime, ovu informaciju potvrdili su iz islanskog rukometnog saveza, ali uz konstataciju da su obje strane saglasne i da više neće komentarisati ovaj slučaj.

Razlog za smjenu Gudmundssona je samo jedan, a to je užasan nastup Islanda na posljednjem Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Naravno to je i više nego dovoljan razlog da se rukometni savez ove zemlje odluči na ovakav potez, te su u potrazi za novim selektorom.

Gudmundsson je reprezentaciju Islada vodio u tri navrata, a selektor ove zemlje bio je ukupno čak 14 godina što je zaista za svaku pohvalu.

Upravo sa nacionalnim timom ostvario je neke zaista velike uspjehe, a posebno se izdvaja srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Islandski stručnjak je jedini trener kojem je za rukom pošlo da dvije različite nacije dovede do finala Olimpijskih igraa.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Osim što je sa reprezentacijom Islanda 2008. godine osvojio srebro, on je sa Danskom 2016. godine osvojio zlatnu medalju u Riju.

Zaista će Islandu biti teško pronaći selektora koji će imati velike uspjehe kao Gudmundsson, ali potraga je započela.

Top Komentari

user1676276681
Da nece Vaha na klupu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi