Istinski skandal u najavi: Slovenci prijete napuštanjem Eura!
Eventualna odluka o napuštanju nema veze s igračima, već će je donijeti na višoj instanci

EHF odbio njihovu žalbu

Istinski skandal u najavi: Slovenci prijete napuštanjem Eura!

Šokantna završnica meča Slovenije i Njemačke na Euru u Zagrebu, na kojem su litavski suci Nijemcima po isteku igre dosudili sedmerac i gol za konačnih 25:25, razbjesnila je Slovence, javljaju slovenački i hrvatski mediji.

Toliko da ozbiljno razmatraju o protestnom napuštanju Eura, posebno nakon što je EHF odbio žalbu Slovenaca na kontroverznu sudačku odluku i registrirao utakmicu rezultatom do kojeg je došlo njemačkim golom iz kaznenog udarca deset minuta nakon kraja utakmice.

Uroš Mohorič direktor slovenske rukometne reprezentacije potvrdio da će sutra biti održana sjednica predsjedništva Saveza na kojoj će biti odlučeno da li će Slovenija napustiti Prvenstvo.

"To je odluka koja nema veze sa reprezentacijom, s igračima, već odluka na višoj instanci. Meni je teško komentirati suđenje, ali ono što su kompetentni ljudi vidjeli, zaključak je da je bilo mnogo sudijskih odluka na štetu Slovenije. Pravi se šteta na popularnosti rukometa u Sloveniji, na angažmanu djece, na sponzorskim ugovorima, neko treba za ovo da odgovara i mi smo spremili tužbu prema EHF-u i na civilnom sudu."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Na pitanje zašto su to baš Sloveniju sudije uzele na zub, Mohorič nije imao konkretan odgovor.

"Ne znam da li je to zbog selektora Veselina Vujovića. Protiv Njemačke konkretno bile su samo dvije sporne situacije i one su otišle u korist našeg protivnika, prelomile su utakmicu. Šteta je, jer imamo stvarno veliku podršku s tribina, od navijača se nadam se da će biti uz nas i pri narednim odlukama Saveza", kazao je Mohorič novinaru 24.sata.hr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije