Ivan Stojanović se vratio u RK Vogošća

Ponovo oblači crveni dres

Ivan Stojanović se vratio u RK Vogošća

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills nakon kraće pauze počeo je sa pripremama a i dovođenjem novih igrača.

Prvo zvanično pojačanje za nastavak sezone je Ivan Stojanović, koji je nakon odlaska iz Vogošće igrao za Karvinu iz Češke.

Međutim, zbog privatnih razloga morao se vratiti da bi bio blizu kuće, pa je odlučio ponovo obući crveni dres.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo je ponovo obući crveni dres. Jedan od glavnih razloga za povratak u Vogošću je žal za prošlom sezonom i izgubljena titula za jednu loptu, tako da svoj povratak vidim kao još jednu šansu da napravimo nešto. Mora se istaći da je trener ekipe sigurno jedno od najvećih imena naših prostora, Kasim Kamenica, koji će biti jedan od naših glavnih aduta u nastavku šampionata", rekao je Stojanović, te dodao:

"Imamo sasvim dovoljno vremena da se dobro pripremimo i da pokažemo da ova ekipa ima kvalitet za najveće domete. Ne mogu obećati trofej ali mogu obećati da ćemo dati sve od sebe, zadnji atom snage u svakoj narednoj utakmici, kako će se to završiti videćemo uskoro. Ekipa me je primila sjajno, osjećam se kao da nikad nisam ni odlazio odavde i ovom prilikom bih im poželio svima puno zdravlja prije svega a sportsku sreću ćemo nadam se zaslužiti“.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Fetah Kadrić, predsjednik UO RK Vogošća PH nije krio zadovoljstvo Ivanovim povratkom u klub.

"Povratkom Stojanovića klub potvrđuje ambicije koje imamo. Njegov povratak ima specifičnu težinu jer je Ivan izuzetno kvalitetan igrač, koji je uvijek ostavljao srce na terenu braneći boje našeg kluba. Pored igračkih kvaliteta posjeduje i moralne i ljudske osobine koje se uklapaju u strategiju RK Vogošća PH, to je jednostavno osoba koju moraš voljeti. Zna napraviti atmosferu u i oko ekipe, a to nam je nedostajalo u prvom dijelu sezone. Upravni odbor i svi naši članovi kluba vesele se Ivanovom povratku, i želimo mu od srca dobrodošlicu da zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve“, rekao je Kadrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi