Ivica Obrvan bez odgovora na pitanje o budućnosti na klupi

Evropsko prvenstvo okončano sa tri poraza

Ivica Obrvan bez odgovora na pitanje o budućnosti na klupi

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je svoj najbolji meč odigrala na oproštaju od Evropskog prvenstva u rukometu. 

Nakon poraza od Švedske i Ukrajine, izabranici Ivice Obrvana su pokazali zube Španiji, ali su na kraju opet izgubili i to rezultatom 28:24.

Selektor Ivica Obrvan je na press konferenciji poslije meča kazao da je tek "završilo ovo mučenje" te da ne razmišlja o onom što slijedi.

"Očekivanja od predkvalifikacija su da će biti teško. Imamo predkvalifikacije i kavalifikacije i ne razmišljam o ovim utakmicama još jer je tek završilo ovo mučenje, bez da tražim neki alibi."

"Ničemu nije služilo. Vidilo se da su nam nedostajale pripremne utakmice, a ovaj masakr koji nam se desio sumnjam da se desio ikome i nadam se da je ovo zadnje prvenstvo koje se ovako odigralo", dodao je on.

Jedna od dvije medijske kuće koje su pratile bh. reprezentaciju na EP je bio i portal SportSport.ba. Na pitanje našeg novinara da li se dalje vidi na klupi reprezentacije te da li ima plan za budućnost Obrvan je odlučio da ne odgovori.

Umjesto odgovora uslijedilo je kontra-pitanje: "Ima li još pitanja?", poslije čega je hrvatski stručnjak ustao da napusti press salu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Na pressici je bio prisutan i Mirko Herceg koji kratko prokomentarisao meč sa Španijom.

"Hoću da čestitam Španiji. Bili smo bolji u prvom dijelu, ali smo bili lošiji u drugom i oni su to iskoristili. Želim se zahvaliti svojim saigračima i svima u timu", poručio je Herceg.

Top Komentari

BH123
Najljepši rukomet igrao se dok je na klupi bio Dragan Marković. Pobjeđivali smo Island,Bjelorusiju,igrali neriješeno sa Švedskom i još mnogo toga. U budućnosti postoje 2 opcije. Dovesti selektora iz neke od najjačih rukometnih zemalja kao što je to uradila Srbija. Ljudi igraju preporođeno sa novim selektorom koji je prije svega autoritet i rukometni znalac. Teško da od toga ima išta u skorije vrijeme jer nama trebaju prvo promjene u savezu koji radi sve da se rukomet i reprezentacija unište. Bilo koji ozbiljniji selektor neće doći u takav savez i trpjeti ono što se radi. Žao mi je ovih momaka koji godinama daju sve od sebe za svoju zemlju,finansiraju sami sebe i svoja prvenstva a rezultata jako malo. U savezu trebaju biti legende bh rukometa kao što su Prce,Terza u budućnosti i Vranješ,Karačić,Panić... Druga opcija je dovođenje domaćeg selektora koji je tu zato što voli svoju državu i koji će dati sve od sebe da je dostojno predstavi. Ono što su bili Šuman,Marković itd. Hvala Ivici za zamisli i prolaz u kvalifikacijama ali ono što se moglo vidjeti na euru je nezainteresovanost i hladnoća a to niko od ovih momaka i navijača nije zaslužio. Reprezentacija se vodi uz emocije a ne mirno posmatranje.
9 0
Zeleni_zub
Niđe veze, umjesto da se uvuče u mišiju rupu nakon sedam uzastopnih poraza, ovaj se selektor još i ****i.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi