Poluvrijeme iz snova za rukometaše BiH

Vodimo protiv Španije

Poluvrijeme iz snova za rukometaše BiH

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Bratislavi igra meč 3. kola Evropskog prvenstva.

Nakon dva uvjerljiva poraza ostali smo bez šansi za prolaz dalje, a rasterećeni igrači našeg tima protiv velikog favorita Španije imali su prvo poluvrijeme za pamćenje.

Protiv trostrukog, uzastopnog i aktuelnog šampiona Evrope nosimo se i više nego ravnopravno. Imali smo u nekoliko navrata priliku za plus tri, ali svejedno imamo sjajnih 14:12.

Poveli smo na meču s 1:0, onda nekoliko preokreta, igralo se gol za gol, a kod 11:9 i 12:10 Zmajevi su imali napade za plus tri.

Španci na kraju dolaze do novog izjednačenja (12:12), ali golovima Karačića i Hercega u zandjoj sekundi na odmor odlazi sa plus dva.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Sjajno poluvrijeme naših momaka. Burić sjajan na golu, naprijed raspoloženi Prce, Karačić, Perić... Karačić najefikasniji s četiri gola, po tri su dali Perić iPrce, dva Burić, a na drugoj strani najbolji su bili Casado koji je dao četiri i Odriozola s tri gola.

Već smo ostali bez šansi za prolaz, ali pobjeda nad Španijom bila bi jedna od najvećih u povijesti ne samo rukometa nego i bh. sporta.

Top Komentari

celikze
Poslije himne i ruke na srcu treba da nam je jasno.Da ova vlascad namjerno bojkotuju reprezentaciju a kada nemamo sanse za drugi krug onda igraju radi prodaje.Tako je godinama i kada se kvalifikujemo to je radi licnih interesa.
8 2
BogatiDijasporac
Bosnu i Hercegovinu vole Bosnjaci, ogroman broj Hrvata i poneki casni Srbin. To bi bilo to.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi