Izrečena kazna rukometašu Gračanice Adnanu Tufekčiću, kažnjeni i klubovi

Izrečena kazna rukometašu Gračanice Adnanu Tufekčiću, kažnjeni i klubovi

E. Škorić

Na utakmici Kupa BiH između RK Gračanica i RK Izviđač desio se incident, a u centru pažnje bio je domaći rukometaš Adnan Tufekčić.

Kapiten Gračanice udario je igrača gostiju Stjepana Jozinovića, a nakon prospavane noći za SportSport.ba je izjavio:

"Činjenica u prilog tome da nisam takav je da je ovo moj prvi crveni karton u karijeri, a sada čak razmišljam i o tome da završim karijeru. Izvinio bih se i ljudima u klubu i gradu što sam bacio mrlju na sve učinjeno proteklih godina. Tri godine od kako sam ja tu, naporno smo radili da dovedemo klub na zavidan nivo te da se takmičimo za prvaka i igramo Evropu u Gračanici. Puno je vremena, truda, živaca i novca uloženo da bi jedna nepromišljena reakcija pokvarila sve to", kazao je.

Danas je saznao i kaznu koju mu je izrekla Disciplinska komisija Rukometnog saveza BiH.

On je suspendovan do okončanja postupka, a kažnjen je i novčano sa 200 KM.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Istu je kaznu dobio i igrač Izviđača Miloš Kos, dok je Gračanica kažnjena sa 500 KM zbog vulgarnih skandiranja od strane njenih navijača tokom utakmice.

Također, po 200 KM klubovi su dužni uplatiti Savezu zbog istupa zvaničnih predstavnika Nedima Musića, odnosno Nedona Zovaka.

Top Komentari

konjnakvadrat
Pljuste kazne i na kraju nije ni 500 evrica, cirkus savez, cirkus Liga.
8 0
bahlje
Jao bolida za cigani 500KM , uredu treba kažnjavati takve ispade , ali u svakom kolu na raznim utakmicama tih ispada ima na pretek , a to niko ne kažnjava , u visokom , maglaju , gorazdu ..., doboj je posebna priča , oni će morati 100000 na kraju platiti kazne kada se pregledaju snimci šta sve skandiraju vojvode sa zastavom vojske rs-a na tribini, ko je bio u Doboju zna o čemu pričam... Redovno se u hercegovini i rs-u zviždi na himnu , a pri tome ostaju nekažnjeni...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi