Izviđač je posljednji, ali imaju se čime pohvaliti
Vedran Delić: Među najboljim strijelcima SEHA lige

Svijetle tačke "Skauta" u SEHA ligi

Izviđač je posljednji, ali imaju se čime pohvaliti

Iako su na uvjerljivo posljednjoj poziciji na tabeli SEHA lige koja ulazi u svoju završnicu, rukometaši bh. prvaka Izviđača imaju se čime pohvaliti, barem na individualnom planu.

Izviđač u dosadašnjem dijelu SEHA lige ima pojedince koji su zauzeli mjesto u TOP 10 najboljih igrača za ovu sezonu.

Pa tako, u TOP 10 najboljih strijelaca SEHA lige našli su se, na šestom mjestu, Vedran Delić sa 67 postignutih pogodaka, te Josip Čutura, na devetom mjestu, sa 59 postignutih pogodaka.

Među najbolje asistente lige, njih 10, ugurao se Vasilije Kaluđerović sa 33 uspješne asistencije i nalazi se na osmom mjestu.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Josip Kvesić takođe je u TOP 10 golmana ove sezone, sa procentom uspješnosti 29%, odnosno 5,8 odbrana po susretu. Kvesić je izabran za MVP-a prethodnog mjeseca čitave lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi