Jaganjac: Oni su igrali kao francuski legionari, a mi kao djevojčice

Težak poraz Bugojanaca

Jaganjac: Oni su igrali kao francuski legionari, a mi kao djevojčice

Samir Mlaćo

Veliko razočarenje doživjeli su rukometaši bugojanske Iskre sinoć pred skoro 5.000 navijača u KSC-u.

Sloga je zasluženo slavila 33:20 i bodovi su otišli u komšiluk.

Iskra nije bila na nivou, te se čini da su rukometaši bugojanskog tima izgorili u želji.

Svjestan toga je i iskusni stručnjak Ekrem Jaganjac.

"Pritisak na igrače je postojao, to je normalno. Cijeli grad se mobilizirao da nas podrži, te igrači budi opterećeni, no mi smo podbacili. Posebno se to odnosi na odbranu. Nismo imali ni blizu čvrstinu kao Sloge. Oni su igrali kao francuski legionari, a mi kao djevojčice. Izgledali smo anemično, pobjeda Sloge je zasluženo slavila i ja im čestitam. Mladost nije pobijedila, pobijedili su stari, iskusni vukovi", kazao je Jaganjac.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Za kraj polusezone Bugojanci će u goste Slaviji. Trenutno imaju samo 14 bodova.

"Iduću polusezonu naš raspored je puno bolji. Dolaze nam direktni protivniici, a bit ćemo i jači. Pojačat ćemo pozicije na kojima smo slabi. Nemamo nosioce igre, to je tako. Svi ovi protivnici do sada su jaki, a neki i koje smo pobijedili, su bolji. Suđenje je također večeras bilo diskutabilno. Neke stvari su bile prozirne od sudija", dodao je Jaganjac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi