Kraj jedne velike ere: Ribera nakon osam godina napušta klupu Španije

Želi da se okrene radu u klubu

Kraj jedne velike ere: Ribera nakon osam godina napušta klupu Španije

E. Oštraković

Selektor rukometne reprezentacije Španije, Jordi Ribera, najavio je svoj odlazak sa klupe reprezentacije nakon Olimpijskih igara 2024. godine.

On je naravno jedan od najboljih trenera na svijetu, a klupu Španije napustit će nakon osam godina od svog dolaska.

"Osam godina je dobro vrijeme za projekat i sve ima svoje vrijeme- Nemam nikakve obaveze prema bilo kome i kada dođe taj trenutak odlučit ću, ali ova faza je bliže kraju nego početku", rekao je Ribera, te je dodao:

"U Španiji ima sjajnih trenera i siguran sam da će ovaj posao raditi isto ili čak bolje od mene, završio je Ribera.

Kako je istakao želi da se posveti radu u klubu, kako bi radio iz dana u dan jer mu to jako nedostaje nakon sedam godina na kormilu reprezentacije Španije.

Pod vodstvom Ribere Španija je osvojila šest medalja za sedam godina na velikim takmičenjima što je sjajan uspjeh.

Osvojili su olimpijsku bronzu, dvije bronzane medalje na svjetskim prventvima, dva evropska zlata, te jedno srebro na Evrpskom prvenstvu.

Ovaj iskusni stručnjak se trenerskim poslom bavi još od 1984. godine, a kao selektor nacionalnih selekcija radi od 2004. godine.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Od tada je vodio reprezentacije Argentine, Brazila i naravno Španije. Četiri godine vodio je i španski Ademar Leon.

Sa reprezentacijom Španije čekaju ga još dva velika takmičenja. Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, te Olimpijske igre iste godine u Parizu, naravno ukoliko Španija izbori plasman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi