Prvak Evrope bolji od prvaka svijeta: Imamo prvog finalistu Evropskog prvenstva!

Sjajan meč u Budimpešti

Prvak Evrope bolji od prvaka svijeta: Imamo prvog finalistu Evropskog prvenstva!

E. Ganibegović

Odigrana je prva polufinalna utakmica Evropskog rukometnog prvenstva.

Španija je u sjajnom meču u MVM Dome dvorani u Budimpešti savladala Dansku rezultatom 29:25 i plasirala se u finale, četvrto i nizu na Evropskim prvenstvima.

Reprezentacija Danske povela je s 1:0 na startu utakmice i prednost nije ispuštala sve do kraja prvog poluvremena, koje su u svoju korist riješili rezultatom 13:14, iako su u tri navrata bili i na +4.

Drugo poluvrijeme ipak pripada aktuelnom prvaku Evrope. Tri puta su dolazili do izjednačenja, pa poveli 17:16 i do kraja prednost nisu ispuštali. 

Prvo ime utakmice svakako je Gomez koji je s 11 golova vodio Špance do pobjede, a mora se pohvaliti i De Vargas koji je imao 14 odbrana. 

Kod Danske je najbolji bio Hansen s osam golova.

Oglasi

Drugo polufinale na rasporedu je od 20:30 kada se sastaju Francuska i Švedska.

Ovo dovoljno govori o tome koliko je naša reprezentacija imala jake protivnike u grupnoj fazi (Španija i Švedska), s obzirom na to da smo igrali protiv finaliste i polufinaliste (još uvijek) turnira.

Spomenimo i to da je ranije danas Norveška nakon produžetaka sa 34:33 bila bolja od Islanda u meču za 5. mjesto.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko prvenstvo, polufinale:

Španija - Danska 29:25

Promo

Top Komentari

amex
S kim smo mi bili u grupi... ponosan na naše zmajeve!
4 0
vence
Koje smo mi kurate srece.. Jedan finalista, a i drugi vrlo vjerovatno i s nama u istoj grupi zavrse.. I protiv Spanije imali aktivan rezultat 50 min..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi