Još jedan odličan meč bh. rivala: Portugal sredio Poljsku

Pripreme za EP

Još jedan odličan meč bh. rivala: Portugal sredio Poljsku

Midhat Šljivak

Rukometaši Portugala upisali su još jednu pobjedu na pripremnom turniru u Španiji.

Izabranici Paula Perreire danas su savladali selekciju Poljske i to sa sedam golova razlike, 34:27.

Ponovo je Portugal imao nešto sporiji ulazak u meč. Poljaci su imali prednost u početnih 15-ak minuta, ali je Portugal ponovo pokazao odličnu igru u perodu od 15. minute, paa do kraja prvog dijela i na odmor se otišlo vodstvom ove selekcije 18:16.

U nastavku je Portugal bez većih problema kontrolisao utakmicu. Poljska nije imala pravi odgovor na zaista odličnu igru protivnika i na kraju je Portugal stigao do druge pobjede u tri nastupa na turniru.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Pedro Portela sa pet golova, dok je na drugoj strani Krajewski postigao sedam golova.

Portugal je drugi rival bh. tima na Euru, a meč protiv BiH se igra tačno za sedam dana.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Portugal - Poljska 34:27 (18:16)

Portugal: Quintana, Portela 5, Ferraz 3, Martins 2, Moreira 1, Silva 4, Salina 4, Gomes, Rocha 2, Branquinho 1, Cavalcanti, Areia 3, Gomes 2, Antunes 2, Capdeville, Frade 3, Magalmeas 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti