Sjajna igra Portugala i pobjeda protiv Rusije

Protivnik bh. tima na Euru

Sjajna igra Portugala i pobjeda protiv Rusije

Midhat Šljivak

Rukometaši Portugala pobijedili su na turniru u Španiju selekciju Rusije rezultatom 27:25.

Protivnik bh. tima je odigrao zaista dobar meč i na kraju je upisao pobjedu protiv favorizovanih Rusa.

Loše je međutim Portugal otvorio meč. Rusi su poveli sa 5:0, kontrolisali su igru sve do 20. minute kada su imali prednost 10:7, a onda je uslijedio preokret.

Portugal je do poluvremena napravio seriju od 6:1 i na odmor je otišao vodstvom 13:11.

U nastavku je tim Paula Pereire konstantno imao vodstvo. Rusi su uspjeli međutim da na pet minuta prije kraja dođu do 23:23, ali je Portugal odigrao odlično završnicu i na kraju je upisao pobjedu.

Čak petorica igrača Portugala postigla su u ovom meču po tri gola, dok je Ruse predvodio Timur Dibirov sa šest.

Prijateljski meč:

Portugal - Rusija 27:25 (13:11)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Portugal: Quintana, Poretla 2, Ferraz 3, Martins 3, Moeira 1, Silva 3, Salina 1. Gomes, Rocha Borges 3, Branquinho 2, Cavalcanti 1, Areia 1, Gomes 3, Antunes 1, Capdeville, Frade 1, Magalhaes 2.

Rusija: Grams, Zablotin, Santalov 1, Sahishkarev 3, Kovalev, Skhurinskiy 5, Gorbok, Atman 2, Kalarash 4, Korney, Dibirov 6, Soroka, Kotov, Ermankov, Andreev, Kireev, Zhitnikov 3, Kosortov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi