Kapiten Vogošćana: Možemo preokrenuti stvari u svoju korist
Kapiten RK Vogošća Poljine Hills je govorio i o promjenama na klupi ekipe

Geko pred utakmicu sa Borcem

Kapiten Vogošćana: Možemo preokrenuti stvari u svoju korist

RK Borac i RK Vogošća Poljine Hills u subotu od 20:00 sati u dvorani Borik igraju revanš meč trećeg kola EHF Challenge Cupa.

Pred ovaj meč govorio je i kapiten ekipa RK Vogošća, Alen Geko.

"Što se tiče evropskog dvomeča sa Borcem, nakon prve utakmice i poraza moram naglasiti da smo imali jako mnogo tehničkih grešaka i užasnu realizaciju što je u najvećoj mjeri i doprinijelo porazu. Većinu stvari koje smo dogovorili u svlačionici nismo ispoštovali. RK Borac jako cijenimo i poštujemo, to su naši sportski prijatelji i to je klub koji je konstantan i velikan bh. rukometa. Poraz od takvog protivnika nije sramota", poručio je Geko pred revanš, pa nastavio:

"I ove godine imaju dobru ekipu, širok roster i kvalitetno su vođeni sa klupe. Sigurno je da će se opet boriti za titulu prvaka BiH. Međutim, mi nikako ne mislimo da je prednost Borca nedostižna i vidimo svoju šansu. Kvalitetno se pripremamo, dobro poznajemo protivnika i mislim da, uz maksimalan angažman svakog od nas i ako ispoštujemo dogovore iz svlačionice možemo preokrenuti stvatri u svoju korist".

Na klupu Vogošće je sjeo legendarni Kasim Kamenica, a Geko je govorio i o promjenama na klupi i o tome kako ne djeluju na ekipu.

"Treba biti iskren i pošten, prvo prema sebi, pa onda prema drugima. Igrači su ti koji igraju i mislim da smo mi u najvećoj mjeri odgovorni za lošije rezultate. Desila se promjena i dobili smo trenera koji u evropskim okvirima kotira vrhunski tako da je besmisleno pričati dalje, njegove reference govore same za sebe. On je došao spreman, već nakon par treninga zna šta hoće, kakvu ekipu ima i kako da iz nje izvuče maksimum. Opet, sve je do nas i morao dati sve od sebe da ispošutjemo dogovore i u tim okolnostima možemo se nadati najboljem", poručio je kapiten Vogošće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi