RK Vogošća dovela legendarnog trenera

Kamenica preuzima bh. ekipu

RK Vogošća dovela legendarnog trenera

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills će u nastavak sezone ući sa novim trenerom.

Trenutno drugoplasirani tim rukometnog prvenstva BiH dogovorio je saradnju sa Kasimom Kamenicom, koji će biti zvanično predstavljen u srijedu u press sali dvorane Amel Bečković u Vogošći.

Poznavaocima rukometnih prilika u BiH i regionu je ime Kasima Kamenice dobro poznato, a riječ je o proslavljenom treneru koji je u bliskoj prošlosti trenirao Zagreb, Vojvodinu i Pelister.

Zanimljivo, upravo je sa makedonskim timom Kamenica prije dvije sezone izbacio Vogošću iz Challenge kupa, kada je u Sarajevu Pelister slavio sa 28:25 i plasirao se u naredni krug.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U svojoj bogatoj karijeri, Kasim Kamenica je radio i kao selektor Bosne i Hercegovine, Slovenije (2x) i Crne Gore, a u sezoni 2014/15 bio je trener Goražda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi