Nikola Karabatić igrao zaražen, ali EHF ima opravdanje za to

Karabatić izuzetak

Nikola Karabatić igrao zaražen, ali EHF ima opravdanje za to

E. Ganibegović

Kronavirus pravi velike probleme ne rukometnom Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Na svojoj je koži to najbolje osjetila reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je bila desetkovana na sve tri utakmice grupne faze, koje smo naposlijetku i izgubili od Švedske, Češke i Španije.

Mnogi igrači su zaraženi tokom prvenstva i sve reprezentacije svaki dan strepe od toga da li će im neki igrač biti pozitivan na koronavirus.

Pozitivan nalaz stigao je reprezentativcu Francuske i jednom od najboljih rukometaša svijeta Nikoli Karabatiću, ali to za njega i nije neki problem, s obzirom da može igrati i zaražen.

Naime, on je zaražen virusom COVID-19 nastupao protiv Islanda, a nastupit će i u duelu protiv Crne Gore.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Kako je to moguće? EHF ima objašnjenje. Karabatić je pozitivan nalaz dobio poslije meča s Holandijom, a pozitivan je bio i u decembru prošle godine.

Na osnovu toga ljekari su procijenili da Karabatić ima dovoljno antitijela, te da kao takav ne predstavlja opasnost po druge ljude. Tako je postao prvi igrač na ovom turniru, a vjerovatno i sportista uopšte, koji je nastupioi pozitivan na COVID-19.

Promo

Top Komentari

AcMilan_rosoneriBosna
Al izmišljaju toplu vodu hahaha džabe to danaska il švedska uzma
3 0
bk123
Ovo prvenstvo je svejedno sranjjje radi ove korone i glupih pravila, a prije svega je dokazano da nisu svi jednaki i da pravila nisu za sve ista...al naravno to nije ništa novo samo dokaz više. U stvari samo adut više za manipulaciju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi