Karačić: Da budem iskren ne znam kako se desio poraz

Reprezentativac BiH nakon meča s Katarom

Karačić: Da budem iskren ne znam kako se desio poraz

S. Bošković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Poreču, u prvom meču HEP Croatia Cupa od Katara rezultatom 30:27.

Naši rukometaši bili su bolji većim dijelom utakmice, no desio se pad u igri, te smo tijesno poraženi.

Rukometni reprezentativac Ivan Karačić nakon susreta je za portal SportSport.ba dao je i razloge večerašnjeg poraza.

"Ostaje žal, htjeli smo pobijediti. Desio se poraz, da budem iskren ne znam ni kako se desio. Imali smo utakmicu pod kontrolom praktički 45 minuta gdje nisam vidio načina da izgubimo", ističe jedan od najboljih večerašnjih pojedinaca te dodaje:

"Onda smo u tom trenutku htjeli da probamo više taktičkih varijanti, sedam na šest i to nam nije išlo. Oni su to iskoristili, napravili su šest, sedam na prema nula u pet - šest minuta gdje se bilo teško vratiti. Kasnije su oni to znalački priveli kraju gdje se igralo gol za gol".

"Stvarno smo odigrali lijepo, pogotovo nakon što smo jučer imali jako naporan put. Prije toga smo dva dana imali dva dana pauze. Sa više stvari mogu da budem zadovoljan nego nezadovoljan", rekao je Karačić, te se osvrnuo i na predstojeće Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Siguran sam da će izbornik drugačije voditi utakmicu na Evropskom prvenstvu, forsirati će ono što ide najbolje u odbrani. Morali smo da probamo neke nove stvari, ali nikad ne znate. Možda nam tih sedam na šest zatreba u Norveškoj u zadnjim minutama, pa nam donese neku pobjedu".

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će i sutra nastupiti u HEP Croatia Cupu, te će tu snage odmjeriti s Hrvatskom, u susretu koji je za naš tim "generalka" pred početak Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi