Zmajevi pali u finišu i izgubili od Katara u Poreču

Poraz rukometaša

Zmajevi pali u finišu i izgubili od Katara u Poreču

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Rukometaši Bosne i Hercegovine poraženi su večeras od Katara u Poreču rezultatom 27:30

Iako je bh. selekcija imala vodstvo gotovo 50 minuta na kraju je bolju završnicu odigrao Katar i slavio je pobjedu.

Izabranici Bilala Šumana su od samog početka imali vodstvo u ovom susretu. Poveli su sa 3:0, održavali su prednost do sredine prvog dijela kada Katar dolazi do prvog izjednačenja preko sjajnog Capotea (7:7).

Bh. selekcija je i u ostatku prvog poluvremena bila u konstantnom vodstvu. Uglavnom je razlika bila plus dva, a na odmor se otišlo rezultatom 15:13 u korist Zmajeva.

Drugo poluvrijeme otvara Ovčina golom za 16:13, ali Katar veže dva gola i dolazi na samo minus jedan, 16:15. Ipak, selekcija BiH zatim pravi seriju od 3:0 i po prvi put odlazi na četiri gola razlike i to u 38. minuti meča (19:15).

Iako je Katar uspijevao da dođe na minus dva, probudio se Nikola Prce koji je sa nekoliko vezanih golova održavao prednost bh. tima na četiri razlike.

Međutim, bh. tim nikako nije mogao da potpuno slomi Katar. Protivnik je konstantno dolazio jako blizu, a u 50. minuti su iskoristili niz loših reakcija bh. tima i došli su do gola za izjednačenje rezultata na  24:24.

Nakon izjednačujućeg gola isključen je Burić na dva minuta. To Katar koristi i golom Sassija u 51. minuti po prvi put dolazi do vodstva na ovom meču, 24:25. Nije naša selekcija imala pravi odgovor, Katar je povećavao prednost i na kraju je došao do pobjede u ovom susretu.

Do nje ih je vodio sjajni Raphael Capote sa sedam golova, dok je u bh. timu najefikasniji bio Marko Panić sa pet golova.

Rukometaši BiH sutra igraju drugi meč u Poreču, a protivnik je domaća selekcija Hrvatske. Ovaj susret počinje u 16:50 sati.

Croatia kup:

BiH - Katar 27:30 (15:13)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

BiH: Grahovac, Ovčina 1, Perić 2, Tarabocchia, Burić 1, Panić 5, Mandić, S. Burić 2, Haseljić 1, Terzić 1, Toromanović, Karačić 3, Prce 3, Vranješ 3, Malinović 2, Hamidović 2, Predragović, Vegar 1.

Katar: Mabrouk, Madadi 2, Capote 7, Marzo 6, Šarić, Abidi, Abdalla 1, Hassaballa 1, Al-Karad, Sassi 4, Berrached, Tomić, Sami 5, Heiba, Zouaoui 4, Kakhi, Zakkar.

Top Komentari

Rajvosa2019
Steta , dobro su krenuli - ali poslije 50 minute totalni pad - umor od puta ili manjak kondicije ? Vidjecemo sutra a.b.d. protiv HR - sretno momci
7 1
ALLSTAR
Vako će biti i protiv Norveške Isto košarkaši prije par godina u Sloveniji protiv Litvanine Al stas jbg
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi