Rukometaši Zagreba doživjeli težak poraz u Ligi prvaka od Kiela

Nisu pokazali previše na ovoj utakmici

Rukometaši Zagreba doživjeli težak poraz u Ligi prvaka od Kiela

E. Oštraković

Rukometaši Zagreba doživjeli su težak poraz u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka kod Kiela. Konačan rezultat bio je čak plus 11 za domaće, a glasio je 33:22.

Zagreb je na ovoj utakmici igrao bez Klarice, Srne, Gojuna i Moralesa za kojeg je sezona završena, te ovaj rezultat i nije neko veliko iznenađenje.

Oslabljeni Zagreb nije mogao mnogo na ovoj utakmici, a problem je bio i jako loš ulazak u utakmicu u kojem je gostujući tim u jednom trenutku gubio sa 10:3.

Do poluvremena su ipak gosti iz Hrvatske uspjeli da se "saberu", te su se vratili na -2, a rezultat je bio 17:15.

Ipak domaći sastav je drugo poluvrijeme otvorio sa čak 7:0 i pitanje pobjednika je bilo riješeno već tada.

U drugom poluvremenu Zagreb je postigao samo sedam golova, a sve to značilo je ubjedljivu pobjedu rukometaša Kiela.

Po četiri gola su u dresu Zagreba na ovoj utakmici postigli Dibirov, Ćavar i Walczak, a Kiel je predvodio Ekberg sa devet postignutih golova.

Rukometaši Zagreba sada čekaju rezultat utakmice između PSG-a i Pick Szegeda kako bi znali da li će završiti na petom ili šestom mjestu u grupi.

Samo pobjeda Szegeda ga može "skinuti" sa petog mjesta, a u četvrtak će saznati protivnika za osminu finala.

Ukoliko ostanu na petom mjestu igrat će protiv Mintpelliera ili GOG,a a ukoliko padnu na šesto mjesto onda će im protivnik biti Veszprem ili Magdeburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi