Danas braća Karačić jedan protiv drugog: Majka moli Boga da ne bude povreda

Braća jedan protiv drugog

Danas braća Karačić jedan protiv drugog: Majka moli Boga da ne bude povreda

S. Grebović

Danas će se u Poreču u okviru Croatia kupa sastati reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Igor i Ivan će se na parketu danas po drugi put naći jedan protiv drugog, u meču koji će objema selekcija poslužiti kao dobra provjera pred nastup na EURU.

Biće to drugi bratski okršaj braće Karačić nakon što su se prije pet godina sastali na SP u Kataru kada su Hrvati bili bolji od naše selekcije rezultatom 28:21.

"Suprugu je uvijek strah povreda, moli Boga da obojica s terena izađu zdravi i da ne idu baš puno jedan na drugog na parketu. Ja se isto molim da ne bude povreda, ali ipak sam malo više za muški fajt", priča otac Ante.

Inače, pored rukometne braće, Karačići imaju još jednog sina koji je golman i koji nastupa u turskom drugoligašu Adanasporu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Prvi put kad smo igrali jedan protiv drugog možda i je bilo malo čudno, ali sada više ne. Mi smo profesionalci i na terenu se tako i ponašamo. Roditelji kao roditelji, samo se boje povreda, a rezultat se ostavlja po strani", govori Igor u intervjuu za 24sata.hr, koji je svom bratu i reprezentaciji Bosne i Hercegovine poželio puno sreće u teškoj grupi.

Naša selekcija će debitantski nastup na Evropskom prvenstvu imati 10. januara kada se budemo sastali sa Norveškom.

Top Komentari

Peđa
I ovaj bi igrao za Hrvatsku da je mogao.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi