Ko je "igrač s brojem pet" na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj?
Stoilov je u petak oštro kritikovao promjenu naziva makedonske države

Albanski komentator izbjegavao da izgovori prezime Makedonca

Ko je "igrač s brojem pet" na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj?

Edmir Škorić

Albanski novinar Mustafa Ademi odbija da izgovori prezime Stojančea Stoilova, pa ga tokom prijenosa naziva "igračem broj pet".

Stojanče Stoilov je pivot makedonske reprezentacije i poznat je po svojim političkim aktivnostima, a u petak je kritikovao promjenu svoje države u Republika Sjeverna Makedonija.

"Svi u državi smo mentalno nestabilni čim dozvoljavamo da nam ovako nešto rade. Može nas biti sram... Za mene će uvijek biti Makedonija", poručio je Stoilov.

Inače, komentator albanskog servisa makedonske televizije je tokom utakmice Makedonije i Japana na Svjetskom prvenstvu izbjegavao da izgovori prezime Stoilova, pa ga je nazivao "igračem broj pet".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Makedonija je u prvom susretu na SP-u savladala Japan sa 38:29, a danas je pobijedila Bahrein sa 28:23 uz osam golova sjajnog Kirila Lazarova.

Top Komentari

BosniaForeverKladusa
Ovaj zastupa interese svoje domovine, sto se i moze shvatiti. Sta reci za “naseg” debila sa brojem 6.? ?
26 0
Zeleni_zub
Najgluplja sorta... sportisti koji se bave politikom.
22 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi