Sve su prevarili: Nikola Karabatić će igrati na Svjetskom prvenstvu!

Priključuje se ekipi Francuske

Sve su prevarili: Nikola Karabatić će igrati na Svjetskom prvenstvu!

E. Čaušević

Pred početak Svjetskog prvenstva navijači Francuske bili su razočarani nakon što je Nikola Karabatić objavio da zbog povrede neće moći igrati za svoju reprezentaciju.

Karabatić je već desetak godina najbolji igrač Francuske, a s ovim timom je osvojio četiri svjetska, tri evropska i dva olimpijska zlata. Zbog toga su u Francuskoj bili veoma tužni kada je objavljeno da on zbog povrede ne može biti tio ekipe na ovom SP-u, ali ispostavilo se da je to bila samo jedna velika "prevara".

Nakon sinoćnje utakmice u kojoj su Francuzi jedva pobijedili Brazil (24:22) objavljeno je u svim francuskim medijima da se Nikola Karabatić vraća u tim. On će se već u narednim danima priključiti reprezentaciji iako se još uvijek nije oporavio od povrede.

Karabatić ima problema s povredom lijevog stopala, a nakon operacije u oktobru prošle godine saopšteno je da će van terena biti do šest mjeseci. Međutim, čini se da oporavak ide bolje od očekivanog i da je on spreman da pomogne Francuskoj.

Kako piše L'Equipe on će vjerovatno igrati samo u mečevima nakon grupne faze. Karabatić bi u subotu trebao doputovati u Berlin i priključiti se svojoj reprezentaciji. On već neko vrijeme trenira juniorima PSG-a, te je dobio dozvolu ljekara da se priključi reprezentaciji Francuske na Svjetskom prvenstvu.

Pred SP objavio da je bol prejaka i da neće rizikovati

Razlog zbog kojeg se vjerovalo da će Karabatić propustiti Svjetsko prvenstvo leži u operaciji lijevog stopala koju je imao krajem prošle godine, a u oktobru je fanovima saopštio loše vijesti uz poruku da će odustvovati otprilike četiri mjeseca.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bol je bila prejaka. Teško je i vrlo razočaravajuće... Pokušavao sam stiskati zube, ali nije bilo dovoljno. Mogao sam pogoršati povredu i možda završiti karijeru prije vremena. Tužan sam jer propuštam prvo Svjetsko prvenstvo u svojoj karijeri, ali druge mogućnosti nisam imao", rekao je 34-godišnji PSG-ov lijevi bek.

Otkako je zaigrao za reprezentaciju Francuske 2003. godine, Karabatić je nastupio na svim evropskim i svjetskim prvenstvima, kao i Olimpijskim igrama.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Je li bol bila prejaka ili je bol bio prejak?
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi