Livi u fudbalu, Kuzma u rukometu: Odbrana hrvatskog golmana je čudesna, nije ni trepnuo

Mestralno!

Livi u fudbalu, Kuzma u rukometu: Odbrana hrvatskog golmana je čudesna, nije ni trepnuo

H. Zilić

Kroz historiju rukometna reprezentacija Hrvatske imala je sjajne golmane. Od Vlade Šole, Venia Loserta, Mirka Alilovića, a sada na golu imaju jedan mladi dvojac.

Matej Mandić je pokazao da je već stasao u odličnog golmana, izdanak je škole Izviđača, ali otkrovljenje je 22-godišnji Dominik Kuzmanović.

Popularni Kuzma je svaki minut na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj iskoristio maestralno i pokazao da Hrvatska ne treba da brine za golmansku poziciju barem narednu deceniju.

U duelu protiv Islanda u kojem je Hrvatska poražena 35:30, Kuzmanović je taj koji je Hrvate držao iznad vode i u egalu, ali bio i vjetar u leđa kada je Hrvatska lovila prednost.

Jedna intervencija će definitnvo ostati upečatljiva dugo vremena i već je hit na drušvenim mrežama.

Oglasi

Nakon greške u napadu selekcije Hrvatske, otvorila se kontra Islanđana, kao metak se ispalio Bjarki Elisson, a onda ga je hladno sačekao Dominik Kuzmanović.

Hrvatski golman ni trepuno nije i hladnokrvnom, na momente čudesnom odbranom, zaustavio je najefikasnijeg rukometaša kod Islanda.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Popularni Kuzma je još jednom pokazao svoj kvalitet i nema sumnje da ga očekuje velika i blistava karijera. U fudbalu Livaković u rukometu Kuzmanović što se tiče Hrvata.

Inače u duelu protiv Islanda Kuzmanović je imao deset intervencija, tri puta je Islanđanma skidao zicer situacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi