Labudice zaledile Neretvu na -31
I golmanica domaćih Martina Šumelj se upisala u strijelce na ovom susretu

Sigurna pobjeda rukometašica Jedinstva

Labudice zaledile Neretvu na -31

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 18.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mejdanu su svoj susret odigrale rukometašice Jedinstva i gošće ekipa Neretve iz Jablanice. Bila je to igra Davida i Golijata u kojem su na kraju domaće rukometašice odnijele pobjedu 42:11(21:8). 

Od prvog minuta susreta domaće rukometašice pokazale su ozbiljnost, bez obzira što se na drugoj strani našao slabiji protivnik. Iz minute u minutu povećavala se prednost da bih nakon prvih 30.minuta iznosila 21:8.

U nastavku su svoju priliku dobile sve domaće rukometašice, što bitno nije uticalo na rezultat, pa su popularne Labudice slavile sa visokih 42:11.

Kod domaćih rukometašica istakle su se Matea Šumelj sa 9 golova, dok se Damljana Bošnjak zaustavila na 7 golova. Gošće iz Jablanice predvodila je Jasmina Čosić koja je postigla 4 gola, dok se Jasmina Bešić zaustavila na 3 gola.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Vrijedi istaći i mladu golmanicu Neretve Medinu Klepo koja je sjajno branila u ovom susretu, i zaista pokazala sa velikim pravom da je zaista budućnost bh.rukometa .

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi