Labudice upisale sigurnu pobjedu protiv Bihaća

20.kolo Premijer lige BiH za rukometašice

Labudice upisale sigurnu pobjedu protiv Bihaća

E. Dindić, foto: E. Dindić

Popularne tuzlanske Labudice trenutno djeluju nezaustavljivo u Premijer ligi BiH. U 20. kolu su u Mejdanu ugostile ekipu Bihaća i sasvim zasluženo upisale 17. uzastopnu pobjedu rezultatom 33:24. (14:14).

Gošće iz grada na Uni u prvih petnaestak minuta meča igrale su izvanredno, imale i prednost 3:7, no kako je vrijeme odmicalo tako su Tuzlanke preuzimale stvar u svoje ruke.

Na poluvrijeme se otišlo sa egalom 14:14, a u nastavku susreta Labudice su zaigrale svoju prepoznatljivu igru za siguran trijumf rezultatom 33:24.

U redovima Labudica najefikasnije su bile Matea Šumelj sa osam golova, te Sumejja Mujkić sa šest i Admira Zvekić sa pet pogodaka. Vrijedi istaći i golmanicu Jedinstva Martinu Šumelj sa 10 odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Kod gošći Azra Bašanović je postigla 10 golova, Adelisa Dautović šest, a golmanica Alma Dizdar upisala je čak 16 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi